Adidas Superstar

Adidas sin basketballsko Superstar har gått inn i historien som en av de største Sneakers klassikerne. Nesten alle som er født og vokst opp etter at den ble lansert, har et forhold til skoen. Med kallenavnet «skjelltå» på grunn av gummien foran har skoen plassert seg trygt på plass som et av de mest innflytelsesrike og ikoniske skodesignene som noen gang er produsert.Adidas butikk

Da skoen ble introdusert, var det først kun en lav basketballsko i skinn og med sin kjente gummiskjelltå. Tåen er der for beskyttelse når du spiller basketball. Noen av de beste spillerne fra NBA og NCAA ble oppmerksomme på skoen. Så i løpet av sine første år i produksjon hadde skoen blitt brukt av over 75 % av alle spillerne på NBA. Dette gir gode bevis for skoens utrolige teknologiske funksjonalitet, som fortsetter å være relevant den dag i dag.

I løpet av de neste årene skulle skoen bevege seg ut på gatene og videre inn i publikums bevissthet.

Run-D.M.C fra Hollis

I 1983 kom det en rapgruppe som skulle dra skjelltåen inn popens verden. Dette var selvfølgelig Run-D.M.C fra Hollis, Queens i New York. En rapgruppe som nektet å føye seg etter popkulturelle standarder og heller ville kle seg på scenen sånn som folk gikk kledd på gata. Trioen ble kjent for å bruke Superstars uten lisser, noe som gjorde at tunga på skoen floppet rundt ute.

Superstarskoen har blitt et yndet moteplagg, særlig for den yngre garde. Skoen blir for det meste brukt som hverdagssko og ikke mer til å drive med sport.

Adidas sine Superstars øker og synker jevnlig i popularitet, men har i løpet av sin karriere aldri forsvunnet. Dette er mye på grunn av sin klassiske posisjon både innenfor sport, men også innenfor musikkulturen.