Bergen – et mekka for den shoppingglade

Vestlandets hovedstad skiller seg ut når det kommer til muligheter på shoppingfronten. Med et meget godt tilbud i sentrum, der det er flere hundre butikker, og mange kjøpesentre også utenfor sentrum, er Bergen din destinasjon for shoppingreisen. Utforsk de idylliske håndverksbutikkene på Bryggen i Bergen, og du kan også finne kjente internasjonale merkeklær.Bergen i sol

 

Book Hotell Bergen Sentrum og ha tilgang til alle tjenester rett utenfor døren. Nyt shoppingreisen og bo med kort avstand til Bergens mange butikker og kjøpesentre. Ta en god lunsj på en av Bergens mange gourmetrestauranter, og slå ut håret på de mange småbutikkene i Torgallmenningen og gågaten i Nordnes etterpå.

 

Vintage og second hand-elskere finner Ane Blich House beliggende på Nesttun og butikken Kostym i sentrum. Her finner du godbiter hentet fra hele verden. Bergens beste butikk to år på rad, nemlig Twisted, ligger i Nygårdsgaten. Her finner du kjente og mindre kjente merker fra Skandinavia. I samme strøk finner du også butikker som Filippa K og Acne, Pepper og Pepper 2. Har du øye for norsk design, bør du også ta turen innom lokale klesprodusenter som Janus, Dale Of Norway og Oleana.

 

Hansabyen er kjent for allsidige værforhold, og da kan det være fint å ha butikkene samlet under samme tak. I sentrum finner du hele fem kjøpesentre: Kløverhuset, Galleriet, Xhibition, Sundt & Co og Bergen Storsenter på Bystasjonen. Noe for alle og enhver, altså.

 

Tørster du etter å kartlegge kjøpesentrene, har du mange muligheter både i nord, sør, øst og vest i byen. De største er:

  1. Lagunen
  2. Åsane Senter
  3. Vestkanten
  • I det største kjøpesenteret Lagunen kan du fråtse i mer enn 100 butikker. Du kan ta bussen fra sentrum og sørover. Her finner du også gode parkeringsmuligheter.
  • Åsane Senter beliggende i den nordlige delen av Bergen og byr på hele 75 butikker. Sammen med senteret Steen og Strøm Arken er disse to de to mest kjente kjøpesentrene i dette området.
  • Har du fortsatt mer plass i bagasjen, finner du Vestkanten kjøpesenter i det vestlige hjørnet av Hansabyen. I tillegg til de 70 butikkene kan du også ta et avbrekk under samme tak med badeland, ishall, curlingbaner og bowling med mer.